Rețete: Supă cremă de sfeclă roșie

By in
42
Rețete: Supă cremă de sfeclă roșie

SUPĂ CREMĂ DE SFECLĂ ROȘIE

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE

Pentru 100 g produs: 95 kcal, 5 g glucide, 1g proteine, 7g lipide, 1,4 g fibre

Pentru 1 porție: 160 kcal, 15g glucide, 2,1g proteine, 15g lipide, 3 g fibre

LISTA INGREDIENTE (2 porții)

Produs Cantitate Kcalorii P(g) L(g) G(g) Fibre(g)
Sfeclă roșie 200 g 3 0 17 3.4
Țelină rădăcină 75g 1 0 3 1.2
Ceapă 75g 1 0 8 1
Ulei măsline 30 ml (2 linguri) 0 30 0 0
Nucșoară 2g 0 0 0 0
Suc de lămâie 10-20 ml 0 0 1 0
Apă 600 ml 0 0 0 0
Total (după fierbere) 400g 5 30 29 4,6

METODA DE GĂTIRE (fierbere, 30 minute):

Se pune la foc mic ceapa cu 2 linguri ulei de măsline și 2 linguri apă, până se înmoaie. Se adaugă sfecla și țelina curățate și tocate cuburi mici. Se soteaza 3-4 minute, apoi se adaugă apa (restul) și se fierb 20 minute. Amestecul se pasează cu blenderul. Se potrivește de gust cu sare, nucșoară și zeamă de lămâie.

Se poate servi cu crutoane 40 g (1 felie de pâine) – a se ține cont de plusul caloric.

AVANTAJE NUTRIȚIONALE: meniu hipocaloric, hipoproteic

DEZAVANTAJE NUTRIȚIONALE/SUGESTII ADAPTARE PENTRU ANUMITE

PATOLOGII – se poate suplimenta cantitatea de ulei/ adaos de crutoane pentru a crește conținutul caloric, iar sarea se poate reduce, crescând cantitatea de suc de lămâie (pentru persoanele hipertensive)

AUTOR

Anchidin (Luțac) Larisa

Studentă UMF ”Iuliu Hațieganu”, Facultatea Nutriție și Dietetică, anul III

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *