Isa – Succesul in sport

ISA ( Societatea internationala a indulcitorilor ) sustine
ZIUA MONDIALA A DIABETULUI 14 noiembrie, 2013

Succesul in sport- Lupta cu diabetul prin activitate fizica

In curand…
…Greg Whyte, olimpic , celebritate in stiintele sportive, in dialog cu Gary Mabbutt, fost jucator profesionist de fotbal, care  are  diabet zaharat tip 1

 

ISA este onorata sa sustina Ziua mondiala a diabetului, 14 noiembrie 2013. Organizata de IDF, ziua mondiala a diabetului are ca obiectiv constientizarea problematicii diabetului in comunitati la nivel global.
.Pe glob, peste 371 mil de persoane au diabet si acest numar creste zilnic. Pe langa tratamentul medicamentos, modificarea dietei si a stilului de viata sunt esentiale in managementul de succes al diabetului, precum si practicarea regulata a exercitiilor fizice si controlul ingestiei de zahar. Prin combinarea acestor strategii, persoanele cu diabet pot duce o viata normala, fericita, fara a lasa ca diabetul sa stea in calea realizarii viselor lor.
In anul acesta ISA sustine ziua diabetului prin doua personalitati sportive importante, pentru educarea si preventia diabetului, folosind importanta activitatii fizice si dietei adecvate in comunicarea rolului indulcitorilor hipocalorici pentru persoane cu diabet sau la risc de diabet.
Prin managementul eficient al diabetului, oamenii pot atinge performante spectaculoase in sport sau pot avea o viata activa, normala. Mai mult, lipsa activitatii fizice este unul din factorii de risc importanti in aparitia diabetului mai tarziu, in viata.
Doar 30 min de activitate fizica / zi  pot reduce cu 40 % riscul dvs de a dezvolta diabet tip 2.
ISA sustine cu tarie activitatea fizica de masa.
Video in curand : “Succes in sport – Lupta cu diabetul prin activitate fizica “
Intr-un video exclusiv pentru ziua mondiala a diabetului 2013, Gary Mabbutt, fost fotbalist englez cu DZ tip 1 va vorbi cu omul de stiinta, olimpicul Greg Whyte despre managementul conditiei sale pentru atingerea succesului in sport.

 

gary-mabutt Gary Mabbutt a devenit unul din cei mai cunoscuti aparatori din fotbalul englezesc al anilor 1980, jucand initial pentru Bristol Rovers, inainte de-a se alatura clubului de divizia 1 Tottenham Hotspur, unde a devenit capitan in 1987 castigand 16 cupe pentru Anglia. Mabbutt are diabet tip 1 si a devenit imaginea multor tineri sportivi in aceasta situatie.
greg-white Greg Whyte este profesor de stiinte aplicate in sport si exercitii fizice la universitatea John Moores  Liverpool si o autoritate in psihologia exercitiului fizic, sportului , performantei si reabilitarii. Fost alergator de pentatlon, Greg a participat la 2 editii ale Jocurilor olimpice ( 1992 si 1996 ) si a castigat bronzul European precum si medalia de argint la campionatul mondial.