ISA Press Release 2017

ISA este alături de femeile cu diabet pentru a sprijini dreptul lor la un viitor sănătos

„Fă-o pentru tine” – Activitățile online ale ISA de Ziua Mondială a Diabetului urmăresc să încurajeze femeile să acorde prioritate gestionării diabetului

Bruxelles, 14 noiembrie 2017: Recunoscând importanța unirii forțelor cu Federația Internațională de Diabet (IDF) și din dorința de a crește gradul de conștientizare cu privire la necesitatea de a acorda prioritate gestionării diabetului zaharat, mai ales având în vedere că rata diabetului zaharat este în plină ascensiune la nivel mondial, Asociația Internațională pentru Îndulcitori (ISA) sprijină cu entuziasm Ziua Mondială a Diabetului (WDD) pe 14 noiembrie pentru al șaselea an consecutiv, prin campania online cu tema „Fă-o pentru tine„.

Având în vedere că femeile se află în „centrul” Zilei Mondiale a Diabetului 2017[1], cu tema „Femeile și diabetul zaharat – Dreptul nostru la un viitor sănătos“, scopul programului de activitate online ISA este de a încuraja femeile să acorde prioritate gestionării diabetului, printre alte activități esențiale din viața unei femei.

Prin crearea de materiale on-line cu sprijinul științific al Rețelei Europene de Specialiști în Dietetică pentru Diabet (ESDN) care aparține de Federația Europeană a Asociațiilor de Dietetică (EFAD), sperăm să îndemnăm femeile să ia măsuri pentru ele însele și pentru un viitor mai sănătos. Cu cât vor reuși să țină diabetul sub control mai bine, cu atât mai mult vor putea să se bucure de o viață sănătoasă.

Dr. Aimilia Papakonstantinou, lector în domeniul nutriției și metabolismului la Universitatea de Agricultură din Atena, Grecia, și director ESDN a EFAD, a subliniat: „Avem vești bune. Diabetul este o boală cronică, dar poate fi ușor de gestionat și se poate obține un control optim asupra glicemiei. Este nevoie de o planificare mai bună a activităților de zi cu zi care pot avea un impact asupra gestionării diabetului, inclusiv dieta și stilul de viață, precum și monitorizarea glicemiei. Femeile cu diabet din întreaga lume pot fi liniștite: pot avea o viață normală și își pot desfășura activitățile obișnuite, cotidiene, chiar dacă au diabet. Iar în cadrul acestui efort, dieteticienii din întreaga lume pot fi aliații cheie în ajutarea persoanelor cu diabet să aibă un control mai bun asupra glicemiei, pentru un viitor sănătos.

„Fă-o pentru tine“ și pentru un viitor sănătos

În centrul activităților online ale ISA pentru Ziua Mondială a Diabetului 2017, cu tema „Fă-o pentru tine„, se află un videoclip animat inspirațional și o ilustrație informativă captivantă, care au scopul de a informa femeile că, deși tratamentul diabetului ar putea părea înfricoșător la început, acesta poate fi mai ușor decât pare, cu condiția ca gestionarea diabetului și controlul glicemiei să fie prioritare și să aibă loc mici schimbări cu privire la dietă și la un stil de viață mai sănătos.

În contextul adoptării unei diete și unui stil de viață sănătos,, îndulcitorii cu puține calorii pot avea un rol util și pot face parte din dieta persoanelor cu diabet, deoarece alimentele și băuturile cu îndulcitori și cu conținut scăzut de calorii oferă o varietate mai mare de produse dulci, dar cu mai puține calorii sau fără calorii, ajutând persoanele cu diabet să își gestioneze mai bine aportul zilnic de carbohidrați și de calorii[2] [3].

Nu uitați să urmăriți @SweetenersAndU pe Twitter, paginile noastre de Facebook și LinkedIn și să vă abonați la canalul ISA de pe YouTube și să luați parte la conversație utilizând și urmărind hashtag-urile #ISAforWDD și #WDD.

Pentru mai multe informații despre îndulcitorii cu conținut scăzut de calorii, vă rugăm să vizitați www.sweeteners.org sau să contactați secretariatul ISA făcând click aici.

Despre ISA

Asociația Internațională pentru Îndulcitori (ISA) AISBL este o organizație non-profit internațională creată în scopuri științifice și care reprezintă furnizorii și utilizatorii de îndulcitori cu conținut scăzut de calorii / fără calorii, inclusiv producătorii de îndulcitori de masă.

[1] Ziua Mondială a Diabetului 2017. Disponibil online aici: http://www.worlddiabetesday.org

[2] Asociația Americană de Diabet® 2017 Standarde de îngrijire medicală în diabet: 4. Gestionarea stilului de viață. Tratamentul diabetului zaharat Ian 2017; 40(Supliment 1): S33-S43

[3] Gardner C. și colab. Îndulcitorii non-nutritivi: utilizare curentă și perspective de sănătate: o declarație științifică din partea Asociației Americane de Cardiologie și Asociației Americane de Diabet. Tratamentul diabetului zaharat. (2012) Aug;35(8):1798-808